09/04/13

Cei 3 Pași pentru botezul cu Duhul Sfânt / Blog Pr. Lucian (IURD.ro)Cei 3 Pași pentru botezul cu Duhul Sfânt / Blog Pr. Lucian (IURD.ro)

Iisus i-a răspuns: ‘’Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta. Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă.” Matei 22:37-38

Vedem că Iisus în trei situații folosește cuvântul toată și tot, ceea ce înseamnă: întreg, integru, complet. Adică, cine vrea să fie botezat cu Duhul Sfânt trebuie să fie dispus(ă) să se lepede în totalitate, complet și aici Domnul Iisus ne dă un sfat despre cum trebuie să facem:

1-Sacrificiu Material-  A iubi pe Dumnezeu cu toată inima- Adică, inima nu poate să fie atașată în nimic din această lume. Din moment ce inima este coruptă și înșelătoare are tendința de a se atașa de lucruri materiale ca: bani, familie, soț, soție, copii, imobile,etc.. Într-adevăr acesta este unul dintre cele mai mari obstacole pentru cei care vor să fie botezați cu Duhul Sfânt și nu sunt, pentru că iubirea pentru lucrurile materiale îi împiedică să-L aibă pe Dumnezeu pe primul loc în viețile lor.

2- Sacrificiul Spiritual-  A iubi pe Dumnezeu cu tot sufletul- Sufletul  este bunul nostru cel mai valoros și de aceea sufletul trebuie să fie curat, spălat în sângele lui Hristos. Pentru asta trebuie să existe o dăruire, o lepădare de lucrurile pământești pentru lucrurile spirituale. Aceasta o fac doar aceia care valorizează mântuirea lor, căci chiar Iisus a spus: Sau, ce va da un om în schimbul sufletului său? Marcu 8.37

3- A iubi pe Dumnezeu cu toată mintea ta- Mintea trebuie să fie îndreptată 24 ore pe zi pentru acest propozit și de aceea este extrem de important Postul audio-vizual, căci cei care doresc să primească botezul cu Duhul Sfânt trebuie să fie goliți  de lucrurile din această lume și plini de lucrurile lui Dumnezeu pentru a putea fi apți să fie plini cu Duhul lui Dumnezeu.

Rezumând, aceia care doresc să fie botezați cu Duhul Sfânt trebuie să aibă în minte că El este cel mai important și din acest motiv este nevoie să fie dispuși să plătească prețul și să se lepede Material, Fizic și Spiritual pentru a primi botezul cu Duhul Sfânt.

Dumnezeu să vă ilumineze!.

.