03/05/13

Viziunea lui Dumnezeu /Blog Părintele LucianÎn cartea lui Habacuc, Dumnezeu face mențiune la constanța credinței și știm  că sunt constanți în credință doar aceia care au viziunea lui Dumnezeu.


Adevărul este că mulți nu mai sunt în mijlocul nostru din cauza renunțării, adică au renunțat să lupte pentru sănătate, pace, prosperitate, uniune familială, reconciliere matrimonială și în principal pentru mântuire. Din nefericire, mulți nu au crezut și nu au continuat să aibă siguranța că viziunea se va împlini.

Aici Dumnezeu insistă să spună: așteapt-o,căci va veni cu siguranță și nu va întârzia. Habacuc 2:3

Acest așteaptă, nu se referă la faptul ca să rămânem pe loc. Într-adevăr a aștepta aici vrea să spună a te încrede. Acelaș lucru este în cartea  Evrei, când autorul spune: Căci aveți nevoie de răbdare, pentru ca, după ce ați făcut voia lui Dumnezeu, să puteți primi ceea ce a fost promis. Totuși, încă puțin, foarte puțin, și Cel ce vine va veni și nu va întârzia! Evrei 10:36-37

Adică, Dumnezeu nu întârzie, ci se manifestă la momentul potrivit pentru a împlini ceea ce a promis. Totuși, din partea noastră trebuie să existe o constanță în credință. Însă cel drept al Meu va trăi prin credință. Sufletul Meu nu găsește plăcere în cel ce dă înapoi! Evrei 10:38-39

Atât în cartea Evrei cât și în Habacuc este foarte clar că fiecare trebuie să  trăiască prin credința lui. Persoana care crede în viziune, nu trebuie să se sprijine pe credința preotului sau a altcuiva. În adevăr, fiecare  va trăi, va mânca, va cuceri și se va realiza prin propria credință și aceasta este siguranța pe care cei de credință o au în interiorul lor; totuși,  în cel mândru, adică acela care dă înapoi, Dumnezeu nu își găsește plăcere în el.

Nu poate să existe din partea noastră regres ci să avans, dar avansează doar cine are viziunea lui Dumnezeu și luptă pentru a cuceri. Mulți din cauza  acomodării se opresc în timp și după aceea murmură de ce nu au cucerit, de ce nu înving.  Dar aceia care cred, nu se lasă învinși și din acest motiv își manifestă credința în altarul lui Dumnezeu pentru ca, prin credință viziunea lui Dumnezeu să se împlinească în viețile lor.Dumnezeu să vă binecuvânteze!

http://www.parintelelucian.ro/viziunea-lui-dumnezeu/

.

.